Karmelizowane banany z syropem klonowym i orzechami, pestkami dyni i prażoną przenicą

Kiedy mam ochotę na coś słodkiego sięgam czasami po banany z syropem lonowym i orzechami. Jest to tak prosta i szybka w przygotowaniu potrawa, która idealnie sprawdza się w takich sytuacjach, kiedy chcecie mieć coś szybko i przy minimalnym wysiłku.

Skarmelizowane banany podane na ciepło fantastycznie smakują z orzechami, a różne konsystencje dają frajdę podczas jedzenia.

 

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka masła
  • Garść orzechów, pestek dyni i prażonej przenicy (różne rodzaje)

Przygotowanie:

  1. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół.
  2. Na patelni roztapiamy masło wlewamy 1 łyżkę syropu a następnie karmelizujemy w nich banany, aż nabiorą złotego koloru.
  3. Skarmelizowane banany podajemy polane syropem i posypane prażonymi orzechami.

 

 

 

Karmelizowane banany z syropem klonowym i orzechami, pestkami dyni i prażoną przenicą

Kiedy mam ochotę na coś słodkiego sięgam czasami po banany z syropem lonowym i orzechami. Jest to tak prosta i szybka w przygotowaniu potrawa, która idealnie sprawdza się w takich sytuacjach, kiedy chcecie mieć coś szybko i przy minimalnym wysiłku.

Skarmelizowane banany podane na ciepło fantastycznie smakują z orzechami, a różne konsystencje dają frajdę podczas jedzenia.

Ingredients

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka masła
  • garść orzechów, pestek dyni i prażonej przenicy różne rodzaje

Instructions

  1. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół

  2. Na patelni roztapiamy masło wlewamy 1 łyżkę syropu a następnie karmelizujemy w nich banany, aż nabiorą złotego koloru

  3. Skarmelizowane banany podajemy polane syropem i posypane prażonymi orzechami, pestkami dyni i prażoną przenicą