Nachos zapiekane z chilli con carne

Jeżeli zostało Wam trochę chilli con carne, bo zrobiliście cały wielki gar i nie macie już ochoty jeść go z ryżem trzeci dzień z rzędu, mam dla Was sposób na to, aby podać je w innej odsłonie. Idealnie się sprawdzi na przekąskę na wieczór filmowy, ale na wizytę gości – wystarczy zapiec je z nachosami i serem oraz podać ze świeżą kolendrą i sosem sriracha albo barbacue.

Wierzcie mi, że taka wersja chili con carne smakuje zupełnie inaczej. Trochę taki tex-mex fast food, ale w kontrolowanej wersji.

Składniki:

  • 1 opakowanie nachos
  • resztka sosu chili con carne (albo sin carne z tego przepisu)
  • świeża kolendra
  • 50 g sera cheddar
  • sos sriracha
  • limonka

Przygotowanie:

  1. W naczyniu do zapiekania wysypujemy nachos, na nie nakładamy chili con carne.
  2. Całość posypujemy serem i zapiekamy ok 10 minut w 170 stopniach, aż ser się przypiecze.
  3. Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy świeżą kolendrą oraz polewamy sosem sriracha.

Nachos zapiekane z chilli con carne

Jeżeli zostało Wam trochę chilli con carne, bo zrobiliście cały wielki gar i nie macie już ochoty jeść go z ryżem trzeci dzień z rzędu, mam dla Was sposób na to, aby podać je w innej odsłonie. Idealnie się sprawdzi na przekąskę na wieczór filmowy, ale na wizytę gości - wystarczy zapiec je z nachosami i serem oraz podać ze świeżą kolendrą i sosem sriracha albo barbacue.

Wierzcie mi, że taka wersja chili con carne smakuje zupełnie inaczej. Trochę taki tex-mex fast food, ale w kontrolowanej wersji.

Ingredients

  • 1 opakowanie nachos
  • resztka sosu chili con carne (albo sin carne z tego przepisu)
  • świeża kolendra
  • 50 g sera cheddar
  • sos sriracha
  • limonka

Instructions

  1. W naczyniu do zapiekania wysypujemy nachos, na nie nakładamy chili con carne

  2. Całość posypujemy serem i zapiekamy ok 10 minut w 170 stopniach, aż ser się przypiecze

  3. Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy świeżą kolendrą oraz polewamy sosem sriracha