Mango panna cotta

Panna Cotta – kremowa i delikatna, w dzisiejszym wydaniu mango pełną parą! Dlaczego? Bo poza musem, jaki dałam na wierzch mango znalazło się też w samej panna cottice. Bardziej już się nie dało upchnąć mango w tym deserze!

Panna cotta to idealny deser na upały – lekki i chłodny. Wypróbujcie koniecznie!

Składniki:

  • 400 g śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżki cukru
  • 50 ml musu mango
  • mus z mango i maliny do podania

Przygotowanie:

  1. Aby uzyskać mus z mango wystarczy obrane kawałki owocu zmiksować w blenderze.
  2. Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia.
  3. W rondelku podgrzewamy śmietankę z cukrem, aż zacznie parować, ale nie zagotowujemy.
  4. Zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
  5. Dodajemy muz z mango, mieszamy i przez sitko przelewamy do pojemniczków.
  6. Chłodzimy w lodówce min. 2 godziny a przed podaniem dekorujemy resztą musu z mango i np. maliną na wierzchu.

Mango panna cotta

Panna Cotta - kremowa i delikatna, w dzisiejszym wydaniu mango pełną parą! Dlaczego? Bo poza musem, jaki dałam na wierzch mango znalazło się też w samej panna cottice. Bardziej już się nie dało upchnąć mango w tym deserze!

Panna cotta to idealny deser na upały - lekki i chłodny. Wypróbujcie koniecznie!

Składniki:

Przygotowanie:

Ingredients

  • 400 g śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżki cukru
  • 50 ml musu mango
  • mus z mango i maliny do podania

Instructions

  1. Aby uzyskać mus z mango wystarczy obrane kawałki owocu zmiksować w blenderze

  2. Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia

  3. W rondelku podgrzewamy śmietankę z cukrem, aż zacznie parować, ale nie zagotowujemy

  4. Zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy

  5. Dodajemy muz z mango, mieszamy i przez sitko przelewamy do pojemniczków

  6. Chłodzimy w lodówce min. 2 godziny a przed podaniem dekorujemy resztą musu z mango i np. maliną na wierzchu