Kanapka z matiasem i jajkiem

Przyszła pora na kolejną kanapkę ze śledziem. To jest nasz nr 1 i ta kanapka pojawia się bardzo często w naszym repertuarze kulinarnym. Powiedziałabym, że to taka klasyka. Matias, jajko na twardo, majonez i duuużo warzyw!

Koniecznie wybierzcie do niej dobrą ciabate i gwarantuje Wam, że się nie zawiedziecie!

Składniki:

  • 2 ciabaty
  • 2 filety matiasow
  • 1 pomidor
  • 2 jajka na twardo
  • Salata rzymska
  • Ogórek
  • Kilka plastrów czerwonej cebuli
  • Kiełki słonecznika
  • Majonez

Przygotowanie:

  • Ciabaty nacinamy wzdłuż j smarujemy majonezem.
  • Układamy plastry salaty, pomidora, ogórka, na to filet matiasa, pokrojone w plastry jajko, cebulę i kiełki i gotowe!