Idealna kanapka z tuńczykiem i jajkiem

Tuńczyk i jajko to cudowne połączenie. Dużo białka i do tego uzupełniające się smaki. Kiedy więc udało mi się dostać piękne kawałki tuńczyka w oleju w słoiku zamiast puszki od razu wiedziałam, że powędrują do kanapki. Sałata rzymska dla chrupnięcia i tylko odrobina majonezu aby dopełnić całość.

Mocno polecam Wam spróbować kiedyś tuńczyka marynowanego w szkle zamiast puszce – mam wrażenie, że smakuje zdecydowanie lepiej!

 

Składniki:

  • tuńczyk w oleju w kawałkach
  • sałata rzymska
  • jajka gotowane na półtwardo
  • majonez
  • chleb wieloziarnisty

Przygotowanie:

  1. Kromki chleba smarujemy cienką warstwą majonezu.
  2. Układamy na nich sałatę, na niej kawałki tuńczyka, pokrojone w plasterki jajko i przykrywamy drugim kawałkiem chleba.
  3. Kanapki są dość wysokie, więc polecam zabezpieczyć je wykałaczką.

 

 

 

 

 

Idealna kanapka z tuńczykiem i jajkiem

Tuńczyk i jajko to cudowne połączenie. Dużo białka i do tego uzupełniające się smaki. Kiedy więc udało mi się dostać piękne kawałki tuńczyka w oleju w słoiku zamiast puszki od razu wiedziałam, że powędrują do kanapki. Sałata rzymska dla chrupnięcia i tylko odrobina majonezu aby dopełnić całość.

Mocno polecam Wam spróbować kiedyś tuńczyka marynowanego w szkle zamiast puszce - mam wrażenie, że smakuje zdecydowanie lepiej!

Ingredients

  • tuńczyk w oleju w kawałkach
  • sałata rzymska
  • jajka gotowane na półtwardo
  • majonez
  • chleb wieloziarnisty

Instructions

  1. Kromki chleba smarujemy cienką warstwą majonezu

  2. Układamy na nich sałatę, na niej kawałki tuńczyka, pokrojone w plasterki jajko i przykrywamy drugim kawałkiem chleba

  3. Kanapki są dość wysokie, więc polecam zabezpieczyć je wykałaczką