Domowy makaron z indykiem, kurkami i gorgonzolą

Indyk z kurkami z sprawdzone połączenie, które dodatkowo postanowiłam podkręcić odrobiną gorgonzoli. Kremowy sos na bazie kwaśnej śmietany perfekcyjnie pasuje do zrumienionego z tymiankiem indyka i sprężystymi kurkami. Całość podana z domowym ręcznie robionym makaronem.

Nie musicie robić specjalnie makaronu, ale jeżeli byście chcieli to przepis znajduje się tutaj.

 

Składniki:

  • 400g piersi z indyka
  • 100 g gorgonzoli
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • tymianek
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

  1. Pierś z indyka kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor z tymiankiem i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Czosnek i szalotkę siekamy, podsmażamy najlepiej na odrobinie masła i dorzucamy umyte kurki.
  3. Do podsmażonych kurek dodajemy indyka , śmietanę i gorgonzolę i chwilę dusimy aż ser całkiem się rozpuści.
  4. Serwujemy z domowym makaronem.

 

 

 

 

Domowy makaron z indykiem, kurkami i gorgonzolą

Indyk z kurkami z sprawdzone połączenie, które dodatkowo postanowiłam podkręcić odrobiną gorgonzoli. Kremowy sos na bazie kwaśnej śmietany perfekcyjnie pasuje do zrumienionego z tymiankiem indyka i sprężystymi kurkami. Całość podana z domowym ręcznie robionym makaronem.

Nie musicie robić specjalnie makaronu, ale jeżeli byście chcieli to przepis znajduje się tutaj.

Ingredients

  • 400 g piersi z indyka
  • 100 g gorgonzoli
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • tymianek
  • 1 szalotka
  • ząbki czosnku

Instructions

  1. Pierś z indyka kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor z tymiankiem i doprawiamy solą i pieprzem

  2. Czosnek i szalotkę siekamy, podsmażamy najlepiej na odrobinie masła i dorzucamy umyte kurki

  3. Do podsmażonych kurek dodajemy indyka , śmietanę i gorgonzolę i chwilę dusimy aż ser całkiem się rozpuści

  4. Serwujemy z domowym makaronem