Słodki omlet z owocami leśnymi

Ja osobiście jestem Team Słone, jeśli chodzi o śniadania, ale od czasu do czasu lubię zrobić wyjątek od reguły i decyduję się na słodkie rozwiązania. Myśląc o omlecie zwykle widzę przed sobą wytrawny omlet z grzybami lub warzywami, ale ten z owocami leśnymi, kremowym serkiem i cukrem pudrem tak bardzo przypadł mi do gustu, że chyba zacznę go częsciej uwzględniać w moim menu śniadaniowym.

Jeżeli natomiast Wy jesteście Team Słodkie, to to jest zdecydowanie śniadanie dla Was 🙂

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 0,5 szklanki owoców leśnych (malin, jeżyn, borówek, wiśni, poziomek i truskawek)
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatki: świeże owoce, kremowy serek, cukier puder lub miód

Przygotowanie:

  1. W misce trzepaczką ubijamy jajka, dodajemy cukier i proszek do pieczenia i mocno spieniamy.
  2. Na patelni roztapiamy masło. Do jajek dodajemy owoce leśne i całość wylewamy na patelnię.
  3. Smażymy z jednej strony na złoty kolor, następnie obracamy na drugą stronę i również smażymy.
  4. Podajemy z kremowym serkiem, świezymi owocami cukrem pudrem lub miodem.

 

 

Słodki omlet z owocami leśnymi

Ja osobiście jestem Team Słone, jeśli chodzi o śniadania, ale od czasu do czasu lubię zrobić wyjątek od reguły i decyduję się na słodkie rozwiązania. Myśląc o omlecie zwykle widzę przed sobą wytrawny omlet z grzybami lub warzywami, ale ten z owocami leśnymi, kremowym serkiem i cukrem pudrem tak bardzo przypadł mi do gustu, że chyba zacznę go częsciej uwzględniać w moim menu śniadaniowym.

Jeżeli natomiast Wy jesteście Team Słodkie, to to jest zdecydowanie śniadanie dla Was 🙂

Ingredients

  • 4 jajka
  • 0,5 szklanki owoców leśnych malin, jeżyn, borówek, wiśni, poziomek i truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatki: świeże owoce, kremowy serek, cukier puder lub miód

Instructions

  1. W misce trzepaczką ubijamy jajka, dodajemy cukier i proszek do pieczenia i mocno spieniamy

  2. Na patelni roztapiamy masło. Do jajek dodajemy owoce leśne i całość wylewamy na patelnię

  3. Smażymy z jednej strony na złoty kolor, następnie obracamy na drugą stronę i również smażymy

  4. Podajemy z kremowym serkiem, świezymi owocami cukrem pudrem lub miodem