Naleśniki z koperkowym twarożkiem, szpinakiem, łososiem i kaparami

Nie wiem, co jest tak bardzo specjalnego w tym połączeniu, ale twarożek, łosoś wędzony, koperek i szpinak fantastycznie ze sobą współgrają. Dodajcie do nich koniecznie kapary – ich intensywny smak doda jeszcze lepszego aromatu. Tak przygotowane naleśniki można serwować na ciepło i na zimno.

Jeśli macie już usmażone wcześniej złożenie ich zajmie Wam dosłownie kilka minut, więc jest to idealne rozwiązanie, kiedy nie macie czasu na skomplikowane gotowanie.

 

Składniki:

  • 6 naleśników
  • 200 wędzonego łososia
  • garść szpinaku
  • koperek
  • 250 g twarożku
  • 2-3 łyżki kaparów

Przygotowanie:

  1. Koperek drobno siekamy i mieszamy z twarożkiem
  2. Łososia kroimy w mniejsze kawałki, a szpinak myjemy i osuszamy.
  3. Naleśniki smarujemy twarożkiem, układamy na nim kawałki łososia, szpinak i kapary i składamy najpierw na pół, a później na ćwiartkę, tworząc trójkąt.
  4. Serwujemy np. z sosem jogurtowym lub jogurtem greckim.

 

 

 

Naleśniki z koperkowym twarożkiem, szpinakiem, łososiem i kaparami

Nie wiem, co jest tak bardzo specjalnego w tym połączeniu, ale twarożek, łosoś wędzony, koperek i szpinak fantastycznie ze sobą współgrają. Dodajcie do nich koniecznie kapary – ich intensywny smak doda jeszcze lepszego aromatu. Tak przygotowane naleśniki można serwować na ciepło i na zimno. 

Jeśli macie już usmażone wcześniej złożenie ich zajmie Wam dosłownie kilka minut, więc jest to idealne rozwiązanie, kiedy nie macie czasu na skomplikowane gotowanie.

Ingredients

  • 6 naleśników
  • 200 g wędzonego łososia
  • garść szpinaku
  • koperek
  • 250 g twarożku
  • 2-3 łyżki kaparów

Instructions

  1. Koperek drobno siekamy i mieszamy z twarożkiem

  2. Łososia kroimy w mniejsze kawałki, a szpinak myjemy i osuszamy

  3. Naleśniki smarujemy twarożkiem, układamy na nim kawałki łososia, szpinak i kapary i składamy najpierw na pół, a później na ćwiartkę, tworząc trójkąt

  4. Serwujemy np. z sosem jogurtowym lub jogurtem greckim