Soft Tacos ze steakiem, guacamole i ananasem

Let’s taco bout it. Co powiecie na soft taco wypełnione pysznym guacamole, czerwoną fasolą, kukurydzą, świeżym ananasem i soczystym steakiem? Jeżeli ten opis Was nie przekonał, to może zdjęcia będą mówić same za siebie. Zamiast mięsa mielonego spróbujcie kiedyś zgrillować kawałek rostbefu i podać go to tacos – na pewno nie pożałujecie.

Warto zaznaczyć, że świetnie smakują zarówno na ciepło, ja i na zimno.

 

Składniki:

  • soft tacos albo małe tortille
  • guacamole
  • kukurydza
  • 400 g rostbefu wołowego
  • czerwona fasola
  • świeży ananas
  • roszponka
  • do podania cytryna, jogurt lub kwaśna śmietana i sos chilli lub harrisa

Przygotowanie:

  1. Steak grilljemy na patelni z obu stron – tyle minut z każdej strony ile cm grubości ma mięso i odkładamy na talerz, aby odpoczął.
  2. Tacos podgrzewamy lekko na patelni, aby trochę zmiękło.
  3. Na taco rozsmarowujemy guacamole, układamy roszponkę, kawałki pokrojonego w plastry steaku, kukurydzę, fasolę i kawałki ananasa.
  4. Przed podaniem skrapiamy cytryną i podajemy z śmietaną lub jogurtem i harrisą.

 

 

 

Let’s taco bout it. Co powiecie na soft taco wypełnione pysznym guacamole, czerwoną fasolą, kukurydzą, świeżym ananasem i soczystym steakiem? Jeżeli ten opis Was nie przekonał, to może zdjęcia będą mówić same za siebie. Zamiast mięsa mielonego spróbujcie kiedyś zgrillować kawałek rostbefu i podać go to tacos – na pewno nie pożałujecie. 

Warto zaznaczyć, że świetnie smakują zarówno na ciepło, ja i na zimno.

Ingredients

  • soft tacos albo małe tortille
  • guacamole
  • kukurydza
  • 400 g rostbefu wołowego
  • czerwona fasola
  • świeży ananas
  • roszponka
  • do podania cytryna, jogurt lub kwaśna śmietana i sos chilli lub harrisa

Instructions

  1. Steak grilljemy na patelni z obu stron – tyle minut z każdej strony ile cm grubości ma mięso i odkładamy na talerz, aby odpoczął

  2. Tacos podgrzewamy lekko na patelni, aby trochę zmiękło

  3. Na taco rozsmarowujemy guacamole, układamy roszponkę, kawałki pokrojonego w plastry steaku, kukurydzę, fasolę i kawałki ananasa

  4. Przed podaniem skrapiamy cytryną i podajemy z śmietaną lub jogurtem i harrisą