Halloween: Grobowy mus czekoladowy

Zmieszaj trochę błota, ciemnej ziemi, dodaj do tego kila robaków i wetknij nagrobek i gotowe 😉 Mus czekoladowy można serwować. A tak na serio, to nawet tak delikatne danie jak mus czekoladowy można przekształcić w zupełnie nowe doznanie.

Pokruszone Oreo udaje cmentarną glebę, żelkowe robaki wychodzą z ziemi, a pod tym wszystkim kryje się lekki jak chmurka i najprostszy na świecie mus czekoladowy. Wystarczy kilka minut i możecie stworzyć swój własny cmentarz 😉

 

Składniki:

  • 300 ml śmietanki 30%
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • Żelkowe robaki
  • 8 ciastek Oreo

Przygotowanie:

  1. Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy ostudzoną roztopioną czekoladę i miksujemy delikatnie.
  3. Z Oreo ściągamy krem a ciasteczka miksujemy w rozdrabniaczu.
  4. Do pucharków nakładamy mus, stukając nimi delikatnie o dłoń, aby mus osiadł i wyrównał się i schładzamy w lodówce.
  5. Wierzch musu posypujemy pokruszonymi ciasteczkami i dekorujemy robakami. Można też wetknąć papierowe nagrobki 😉

 

 

 

 

Halloween: Grobowy mus czekoladowy

Zmieszaj trochę błota, ciemnej ziemi, dodaj do tego kila robaków i wetknij nagrobek i gotowe 😉 Mus czekoladowy można serwować. A tak na serio, to nawet tak delikatne danie jak mus czekoladowy można przekształcić w zupełnie nowe doznanie. 

Pokruszone Oreo udaje cmentarną glebę, żelkowe robaki wychodzą z ziemi, a pod tym wszystkim kryje się lekki jak chmurka i najprostszy na świecie mus czekoladowy. Wystarczy kilka minut i możecie stworzyć swój własny cmentarz 😉

Ingredients

  • 300 ml śmietanki 30%
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • żelkowe robaki
  • 8 ciastek Oreo

Instructions

  1. Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia

  2. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy ostudzoną roztopioną czekoladę i miksujemy delikatnie

  3. Z Oreo ściągamy krem a ciasteczka miksujemy w rozdrabniaczu

  4. Do pucharków nakładamy mus, stukając nimi delikatnie o dłoń, aby mus osiadł i wyrównał się i schładzamy w lodówce

  5. Wierzch musu posypujemy pokruszonymi ciasteczkami i dekorujemy robakami. Można też wetknąć papierowe nagrobki