Bajgiel z pastą jajeczną i szynką szwarcwaldzką

Weekend to idealny czas na powolne śniadania i odrobinę celebracji tego pierwszego posiłku w ciągu dnia. Przy okazji można zjeść coś pysznego i pożywnego. Jak te bajgle z pyszną pastą jajeczną.

Do tego dodajcie chrupiącą szynkę szwarcwaldzką, pomidora i roszponkę – pycha!

Składniki:

  • 2 bajgle
  • 1 pomidor
  • garść roszponki
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej

Pasta jajeczna

  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki kremowego serka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, siekamy drobno i przekładamy do miseczki. Dodajemy kremowy serek, posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.
  2. Szynkę podsmażamy na suchej patelni, aby się lekko zrumieniła i stała chrupiąca.
  3. Bajgle kroimy na pół, dolną część smarujemy pastą, układamy plastry szynki, plastry pomidora i roszponkę, przykrywamy drugą połową i gotowe!

 

Bajgiel z pastą jajeczną i szynką szwarcwaldzką

Weekend to idealny czas na powolne śniadania i odrobinę celebracji tego pierwszego posiłku w ciągu dnia. Przy okazji można zjeść coś pysznego i pożywnego. Jak te bajgle z pyszną pastą jajeczną.

Do tego dodajcie chrupiącą szynkę szwarcwaldzką, pomidora i roszponkę - pycha!

Ingredients

  • 2 bajgle
  • 1 pomidor
  • garść roszponki
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki kremowego serka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz

Instructions

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, siekamy drobno i przekładamy do miseczki. Dodajemy kremowy serek, posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy

  2. Szynkę podsmażamy na suchej patelni, aby się lekko zrumieniła i stała chrupiąca

  3. Bajgle kroimy na pół, dolną część smarujemy pastą, układamy plastry szynki, plastry pomidora i roszponkę, przykrywamy drugą połową i gotowe!