Sylwester: Jalapeno Margarita

Jalapeno Margarita to drink, który spróbowałam pierwszy raz podczas naszych wakacji w Miami Beach w lutym ubiegłego roku i od razu go pokochałam. Słodko-słony, pikantny, orzeźwiający. Wypiłam go pierwszego wieczoru kilka godzin po przylocie i właśnie tak chcę zapamiętać ten rok. Pomimo wielu rzeczy które poszły nie tak jak planowaliśmy, zawsze bywa słodko-słono, czasem zaskakując pewną pikantnością

Kochani, tym przepisem kończę 2021 rok, życząc sobie, aby następny był duuużo lepszy, bez klęsk żywiołowych, pandemii oraz innych niepowodzeń. Życzę Wam przede wszystkim zdrowia, spełniania planów, radości. Mam ogromną nadzieję, że świat wróci na dobre tory.

Szczęśliwego Nowego Roku!

Nati

 

Składniki:

  • 60 ml tequili (pamiętajcie, aby wybierać dobrej jakości 100% z agawy)
  • 20 ml Cointeau
  • 20 ml soku z limonki
  • 20 ml soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • lód
  • plasterek świeżego jalapeno
  • plasterek limonki i świeżego jalapeno do podania

Przygotowanie:

  1. Do shakera wlewamy tequile, likier, sok z limonki i cytryny oraz miód, dodajemy plasterek jalapeno, lód, szczelnie zamykamy i wstrząsamy ok 30 sekund.
  2. Przelewamy przez sitko do kieliszka do Margarity udekorowanego po brzegach od zewnątrz rantem z soli.

 

 

Sylwester: Jalapeno Margarita

Jalapeno Margarita to drink, który spróbowałam pierwszy raz podczas naszych wakacji w Miami Beach w lutym tego roku i od razu go pokochałam. Słodko-słony, pikantny, orzeźwiający. Wypiłam go pierwszego wieczoru kilka godzin po przylocie i właśnie tak chcę zapamiętać ten rok. Pomimo wielu rzeczy które poszły nie tak jak planowaliśmy, zawsze bywa słodko-słono, czasem zaskakując pewną pikantnością.

Ingredients

  • 60 ml tequili (pamiętajcie, aby wybierać dobrej jakości 100% z agawy)
  • 20 ml Cointeau
  • 20 ml soku z limonki
  • 20 ml soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • lód
  • plasterek świeżego jalapeno
  • plasterek limonki i świeżego jalapeno do podania

Instructions

  1. Do shakera wlewamy tequile, likier, sok z limonki i cytryny oraz miód, dodajemy plasterek jalapeno, lód, szczelnie zamykamy i wstrząsamy ok 30 sekund

  2. Przelewamy przez sitko do kieliszka do Margarity udekorowanego po brzegach od zewnątrz rantem z soli