Halloween: Hot-Dogi z uciętymi palcami

Nie zadzieraj z kucharzem, bo skończysz, jako przekąska. Ostatni w tym sezonie przepis na Halloween to jeden z tych, który dobrze wykonany może być tak realistyczny, że czasem aż za bardzo. Dlaczego? Za sprawą parówek, które wyglądają jak ucięte palce. M. musiał sobie je odwrócić na drugą stronę, aby spokojnie zjeść. Przy niewielkim nakładzie pracy można stworzyć bardzo realistyczne przekąski na imprezę.

Pewnie niezwykle kameralną, ale nie powinien to być powód, aby Ci którzy planowali świętować nie mogli tego zrobić tylko dla siebie.

 

Składniki:

  • 4 bułki do hot-dogów
  • 4 parówki
  • pomidor
  • szalotka
  • musztarda
  • ketchup
  • sałata rzymska

Przygotowanie:

  1. Parówkę kroimy na dwie części i przy zaokrąglonym końcu ścinamy cienką warstwę na kształt paznokcia.
  2. Wokół paznokcia nacinamy linię która dodatkowo uwydatni jego zarys.
  3. Poniżej paznokcia robimy w dwóch miejscach nacięcia na kształt zgięć palców. Obsmażamy je lekko na patelni, aby się trochę zrumieniły – dzięki temu nacięcia zostaną uwydatnione.
  4. Bułki nacinamy, smarujemy musztardą, wykładamy sałatą, pokrojonym pomidorem i posiekaną szalotką. Na górze układamy parówki, najlepiej skierowane w tym samym kierunku i ketchupem skrapiamy niczym krwią.

 

 

 

 

 

Halloween: Hot-Dogi z uciętymi palcami

Nie zadzieraj z kucharzem, bo skończysz, jako przekąska. Ostatni w tym sezonie przepis na Halloween to jeden z tych, który dobrze wykonany może być tak realistyczny, że czasem aż za bardzo. Dlaczego? Za sprawą parówek, które wyglądają jak ucięte palce. M. musiał sobie je odwrócić na drugą stronę, aby spokojnie zjeść. Przy niewielkim nakładzie pracy można stworzyć bardzo realistyczne przekąski na imprezę.

Pewnie niezwykle kameralną, ale nie powinien to być powód, aby Ci którzy planowali świętować nie mogli tego zrobić tylko dla siebie.

Ingredients

  • 4 bułki do hot-dogów
  • 4 parówki
  • 1 pomidor
  • 1 szalotka
  • musztarda
  • ketchup
  • sałata rzymska

Instructions

  1. Parówkę kroimy na dwie części i przy zaokrąglonym końcu ścinamy cienką warstwę na kształt paznokcia

  2. Wokół paznokcia nacinamy linię która dodatkowo uwydatni jego zarys

  3. Poniżej paznokcia robimy w dwóch miejscach nacięcia na kształt zgięć palców. Obsmażamy je lekko na patelni, aby się trochę zrumieniły - dzięki temu nacięcia zostaną uwydatnione

  4. Bułki nacinamy, smarujemy musztardą, wykładamy sałatą, pokrojonym pomidorem i posiekaną szalotką. Na górze układamy parówki, najlepiej skierowane w tym samym kierunku i ketchupem skrapiamy niczym krwią