Zielona sałatka z groszkiem, selerem, oliwkami i kozim serem
Ta sałatka wygląda niepozornie, ale to istna bomba witaminowa i potrafi być bardzo sycąca. Kozi ser i oliwki nadziewane migdałami zapewniają odpowiednią dozę słonego smaku. Chrupiący seler naciowy orzeźwia, awokado to źródło dobrego tłuszczu, groszek dostarcza nam białka, a wszystko spoczywa na świeżej roszponce skropione cytrynowa oliwą z oliwek.
Taki monochrom na talerzu napakowany smakami. Koniecznie spróbujcie!
Składniki:
- 5-6 oliwek nadziewanych migdałami (zwykłe tez będą ok)
- 1 awokado
- 3-4 łyżki groszku konserwowego
- 50 g koziego sera pleśniowego
- 1 mała łodyga selera naciowego
- roszponka
- oliwa z oliwek
- sok z połówki cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- W słoiczku mieszamy ok 203 łyżki oliwy z oliwek z sokiem z cytryny i szczyptą soli.
- Oliwki, seler naciowy i ser kroimy w plasterki, awokado w kostkę.
- W misce układamy kilka garści roszponki, posypujemy groszkiem, pozostałymi składnikami i polewamy oliwą cytrynową. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zielona sałatka z groszkiem, selerem, oliwkami i kozim serem
Ta sałatka wygląda niepozornie, ale to istna bomba witaminowa i potrafi być bardzo sycąca. Kozi ser i oliwki nadziewane migdałami zapewniają odpowiednią dozę słonego smaku. Chrupiący seler naciowy orzeźwia, awokado to źródło dobrego tłuszczu, groszek dostarcza nam białka, a wszystko spoczywa na świeżej roszponce skropione cytrynowa oliwą z oliwek.
Taki monochrom na talerzu napakowany smakami. Koniecznie spróbujcie!
Ingredients
- 5-6 oliwek nadziewanych migdałami (zwykłe tez będą ok)
- 1 awokado
- 3-4 łyżki groszku konserwowego
- 50 g koziego sera pleśniowego
- 1 mała łodyga selera naciowego
- roszponka
- oliwa z oliwek
- sok z połówki cytryny
- sól i pieprz
Instructions
-
W słoiczku mieszamy ok 203 łyżki oliwy z oliwek z sokiem z cytryny i szczyptą soli
-
Oliwki, seler naciowy i ser kroimy w plasterki, awokado w kostkę
-
W misce układamy kilka garści roszponki, posypujemy groszkiem, pozostałymi składnikami i polewamy oliwą cytrynową. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Leave a Comment