Obwarzanek z pastą jajeczną, jajkiem i awokado

Śniadanie pełne białka i kwasów omega 3 zawartych w awokado to dokładnie to, czego potrzeba na dobry start dnia. Taka kanapka da Wam dużo siły i energii na cały dzień, a do tego jest pyszna. Jest podwójnie jajeczna za sprawą pasty z jajek ze szczypiorkiem oraz plastrów jajka ugotowanego na twardo, ale z lekko kremowym żółtkiem.

Całość dopina awokado, które poza walorem smakowym cieszy tez oko dawką koloru.

 

Składniki:

  • 2 obwarzanki maślane
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • awokado
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Dwa jajka siekamy, wrzucamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz, posiekany szczypiorek i majonez i mieszamy na pastę.
  2. Pozostałe dwa jajka kroimy na plasterki. To samo robimy z awokado.
  3. Obwarzanki kroimy na pół, dolną cześć smarujemy pastą, na to układamy plasterki jajka, a następnie awokado i przykrywamy górną częścią obwarzanka również posmarowanego pastą.

 

 

 

 

 

 

Obwarzanek z pastą jajeczną, jajkiem i awokado

Śniadanie pełne białka i kwasów omega 3 zawartych w awokado to dokładnie to, czego potrzeba na dobry start dnia. Taka kanapka da Wam dużo siły i energii na cały dzień, a do tego jest pyszna. Jest podwójnie jajeczna za sprawą pasty z jajek ze szczypiorkiem oraz plastrów jajka ugotowanego na twardo, ale z lekko kremowym żółtkiem.

Całość dopina awokado, które poza walorem smakowym cieszy tez oko dawką koloru.

Ingredients

  • 2 obwarzanki maślane
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • 1 awokado
  • sól i pieprz

Instructions

  1. Dwa jajka siekamy, wrzucamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz, posiekany szczypiorek i majonez i mieszamy na pastę

  2. Pozostałe dwa jajka kroimy na plasterki. To samo robimy z awokado

  3. Obwarzanki kroimy na pół, dolną cześć smarujemy pastą, na to układamy plasterki jajka, a następnie awokado i przykrywamy górną częścią obwarzanka również posmarowanego pastą