Gazpacho z pomidorami malinowymi i czereśniami

Podobno nadchodzi kolejna fala upałów, więc korzystając z okazji, że wciąż trwa sezon na czereśnie mam dla Was super szybki i bardzo prosty przepis na lekką zupę gazpacho w uproszczonej formie. Wystarczy dosłownie 6 składników i zrobicie ją w 10 minut. Jeśli nie lubicie sera feta możecie zastąpić go kremowym serkiem typu Philadelphia.

Ja polecam gazpacho schłodzić przed podaniem – wówczas orzeźwia jeszcze bardziej. Z tej ilości składników wychodzi porcja na 2 osoby.

 

Składniki:

  • 3 średnie pomidory malinowe
  • 300 g czereśni
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • ser feta

Przygotowanie:

  1. Pomidory kroimy w ćwiartki i obieramy ze skórki. Czereśnie myjemy, usuwamy ogonki i pestki.
  2. Pomidory blindujemy z czereśniami z dodatkiem oliwy z oliwek.
  3. Gazpacho doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy w miseczkach z pokruszonym serem feta na wierzchu.

 

 

 

 

 

Gazpacho z pomidorami malinowymi i czereśniami

Podobno nadchodzi kolejna fala upałów, więc korzystając z okazji, że wciąż trwa sezon na czereśnie mam dla Was super szybki i bardzo prosty przepis na lekką zupę gazpacho w uproszczonej formie. Wystarczy dosłownie 6 składników i zrobicie ją w 10 minut. Jeśli nie lubicie sera feta możecie zastąpić go kremowym serkiem typu Philadelphia.

Ja polecam gazpacho schłodzić przed podaniem - wówczas orzeźwia jeszcze bardziej. Z tej ilości składników wychodzi porcja na 2 osoby.

Ingredients

  • 3 średnie pomidory malinowe
  • 300 g czereśni
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • ser feta

Instructions

  1. Pomidory kroimy w ćwiartki i obieramy ze skórki. Czereśnie myjemy, usuwamy ogonki i pestki

  2. Pomidory blindujemy z czereśniami z dodatkiem oliwy z oliwek

  3. Gazpacho doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy w miseczkach z pokruszonym serem feta na wierzchu