Sylwester: Kremowe serki w kilku smakach do krakersów

Święta już za nami, ale Nowy Rok zbliża się co raz bardziej. W tym roku, byłam bardzo zabiegana, dzieląc tygodnie między Warszawę i Wrocław (i jeszcze tak przez chwilę zostanie), dlatego też mam dla Was proste przepisy, których przygotowanie nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, a jedynie kilka minut. Mogą to być też idealne przekąski „last minute” kiedy nie macie planów, a nagle się Wam zmieniają 😉

Zaczynamy od kremowych serków w kilku smakach. Ja postawiłam na wędzoną paprykę, koperkowy oraz migdałowy.

 

Składniki:

  • 1 opakowanie sera feta
  • 150 g twarożku kremowego
  • sól i pieprz
  • Wędzona papryka
  • papryka chipotle
  • koperek
  • czosnek granulowany
  • mielone migdały
  • oliwa truflowa

Przygotowanie:

  1. W miseczce mieszamy ser feta z kremowym serkiem na gładką pastę – doprawiamy do smaku, pamiętając, że feta jest słona sama w sobie.
  2. Dzielimy na 3 porcje w 3 osobnych miseczkach. Do jednej dodajemy odrobinę chipotle, do drugiej czosnku granulowanego, a do trzeciej kilka kropli oliwy truflowej.
  3. Siekamy drobno koperek, wysypujemy na jeden talerzyk, na drugi dajemy wędzoną paprykę, a na trzeci mielone migdały.
  4. Z masy z papryczką formujemy małe kuleczki sera i obtaczamy je w wędzonej papryce. Kulki z czosnkiem w koperku, a kulki z oliwą w mielonych migdałach.
  5. Serwujemy z krakersami bądź z pociętymi w paski warzywami.

 

 

 

 

 

Sylwester: Kremowe serki w kilku smakach do krakersów

Święta już za nami, ale Nowy Rok zbliża się co raz bardziej. W tym roku, byłam bardzo zabiegana, dzieląc tygodnie między Warszawę i Wrocław (i jeszcze tak przez chwilę zostanie), dlatego też mam dla Was proste przepisy, których przygotowanie nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, a jedynie kilka minut. Mogą to być też idealne przekąski "last minute" kiedy nie macie planów, a nagle się Wam zmieniają 😉

Zaczynamy od kremowych serków w kilku smakach. Ja postawiłam na wędzoną paprykę, koperkowy oraz migdałowy. 

Ingredients

  • 1 opakowanie sera feta
  • 150 g twarożku kremowego
  • sól i pieprz
  • wędzona papryka
  • papryka chipotle
  • koperek
  • czosnek granulowany
  • mielone migdały
  • oliwa truflowa

Instructions

  1. W miseczce mieszamy ser feta z kremowym serkiem na gładką pastę - doprawiamy do smaku, pamiętając, że feta jest słona sama w sobie

  2. Dzielimy na 3 porcje w 3 osobnych miseczkach. Do jednej dodajemy odrobinę chipotle, do drugiej czosnku granulowanego, a do trzeciej kilka kropli oliwy truflowej

  3. Siekamy drobno koperek, wysypujemy na jeden talerzyk, na drugi dajemy wędzoną paprykę, a na trzeci mielone migdały

  4. Z masy z papryczką formujemy małe kuleczki sera i obtaczamy je w wędzonej papryce. Kulki z czosnkiem w koperku, a kulki z oliwą w mielonych migdałach

  5. Serwujemy z krakersami bądź z pociętymi w paski warzywami