Naleśnikowe canneloni z sosem bolognese

Został Wam sos bolegnese i nie macie już ochoty na kolejny dzień jedzenia spaghetti? Mam na to świetne rozwiązanie – canneloni naleśnikowe. Soczysty sos bolognese zawinięty w naleśnikach z mozzarellą i zapieczonych pod cienką warstwą tartej mozzarelli.

Jest to pewna odmiana od klasycznego canneloni z makaronu, nie trzeba mieć ich akurat w domu, a dodatkowo można wykorzystać tez naleśniki na deser.

 

Składniki:

  • sos bolognese (ok 2 szklanki)
  • 4-5 naleśników
  • 1 mozzarella

Przygotowanie:

  1. Naleśniki smarujemy sosem bolognese i posypujemy w środku mozzarellą.
  2. Zawijamy w rulon, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
  3. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy resztą mozzarelli z góry.
  4. Zapiekamy ok 20 minut w 170 stopniach.

 

 

 

 

Naleśnikowe canneloni z sosem bolognese

Został Wam sos bolegnese i nie macie już ochoty na kolejny dzień jedzenia spaghetti? Mam na to świetne rozwiązanie - canneloni naleśnikowe. Soczysty sos bolognese zawinięty w naleśnikach z mozzarellą i zapieczonych pod cienką warstwą tartej mozzarelli.

Jest to pewna odmiana od klasycznego canneloni z makaronu, nie trzeba mieć ich akurat w domu, a dodatkowo można wykorzystać tez naleśniki na deser.

Ingredients

  • sos bolognese (ok 2 szklanki)
  • 4-5 naleśników
  • 1 mozzarella

Instructions

  1. Naleśniki smarujemy sosem bolognese i posypujemy w środku mozzarellą

  2. Zawijamy w rulon, a następnie kroimy na mniejsze kawałki

  3. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy resztą mozzarelli z góry

  4. Zapiekamy ok 20 minut w 170 stopniach