Pasta jajeczna z awokado

Pożywna, prosta, szybka w wykonaniu i przede wszystkim smaczna. Właśnie taka jest ta pasta jajeczna z awokado. Robi się ją dosłownie w kilka minut i smakuje wyśmienicie. Można ja serwować, jako dodatek do śniadań, albo bezpośrednio na kanapkach. Bogata w zdrowe tłuszcze z awokado i białko z jajek będzie idealna na dobry początek dnia.

Polecam podawać do niej wędzonego łososia – poza walorami kolorystycznymi i estetycznymi, świetnie się komponują smakowo.

 

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

  1. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem, skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
  2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Przekładamy do awokado.
  3. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie mieszamy pastę.

 

 

 

 

Pasta jajeczna z awokado

Pożywna, prosta, szybka w wykonaniu i przede wszystkim smaczna. Właśnie taka jest ta pasta jajeczna z awokado. Robi się ją dosłownie w kilka minut i smakuje wyśmienicie. Można ja serwować, jako dodatek do śniadań, albo bezpośrednio na kanapkach. Bogata w zdrowe tłuszcze z awokado i białko z jajek będzie idealna na dobry początek dnia.

Polecam podawać do niej wędzonego łososia - poza walorami kolorystycznymi i estetycznymi, świetnie się komponują smakowo

Ingredients

  • 1 awokado
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • sól i pieprz sok z cytryny

Instructions

  1. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem, skrapiamy odrobiną soku z cytryny

  2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Przekładamy do awokado

  3. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie mieszamy pastę