Naleśniki z dżemem z aronii i jogurtem greckim

Kiedy szukacie klasycznych smaków i tradycyjnej kuchni polecam sięgnąć po naleśniki. Klasyczne pszenne naleśniki zawinięte są z domowym dżemem z aronii i gęstym jogurtem greckim. Dla zbilansowania cierpkości aronii dodałam na górę konfiturę z brzoskwiń, którą dostałam ostatnio w prezencie.

Świeże owoce zawsze dodają ekstra smaku i tekstury, więc nie żałujcie malin i borówek.

 

Składniki:

  • 4 naleśniki (przepis na nie znajdziecie tu)
  • 150g jogurtu greckiego
  • Dżem z aronii
  • Dodatki: wedle uznania, ale polecam domowe konfitury, świeże owoce lub miód

Przygotowanie:

  1. Naleśniki smarujemy dżemem z aronii, następnie jogurtem greckim i zawijamy w rulonik.
  2. Kroimy pod skosem na pół i układamy na talerzu.
  3. Polewamy konfiturą i posypujemy owocami. Naleśniki świetnie smakują na zimno, ale można tez je serwować na ciepło.

 

 

 

 

Naleśniki z dżemem z aronii i jogurtem greckim

Kiedy szukacie klasycznych smaków i tradycyjnej kuchni polecam sięgnąć po naleśniki. Klasyczne pszenne naleśniki zawinięte są z domowym dżemem z aronii i gęstym jogurtem greckim. Dla zbilansowania cierpkości aronii dodałam na górę konfiturę z brzoskwiń, którą dostałam ostatnio w prezencie.

Świeże owoce zawsze dodają ekstra smaku i tekstury, więc nie żałujcie malin i borówek.

Ingredients

  • 4 naleśniki
  • 150 g jogurtu greckiego
  • dżem z aronii
  • dodatki: wedle uznania, ale polecam domowe konfitury, świeże owoce lub miód

Instructions

  1. Naleśniki smarujemy dżemem z aronii, następnie jogurtem greckim i zawijamy w rulonik

  2. Kroimy pod skosem na pół i układamy na talerzu

  3. Polewamy konfiturą i posypujemy owocami. Naleśniki świetnie smakują na zimno, ale można tez je serwować na ciepło