Melon z prosciutto

Soczysty melon zawinięty w słoną i aromatyczną szynkę prosciutto to jedna z moich ulubionych przekąsek. Słodycz melona perfekcyjnie komponuje się z włoskim przysmakiem. To kolejny przykład tego, że Włosi znają się na kuchni i wiedzą jak łączyć proste smaki.

Ja lubię dodatkowo skropić całość odrobiną oliwy z oliwek, która wzmacnia smaki.

 

Składniki:

  • szynka prosciutto
  • melon
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Melon kroimy na pół, wydrążamy i kroimy w paski.
  2. Ścinamy skórkę z melona i owijamy go w szynkę prosciutto.
  3. Całość skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Polecam serwować schłodzone np. z kilkoma listkami świeżej bazylii.

 

 

 

 

Melon z prosciutto

Soczysty melon zawinięty w słoną i aromatyczną szynkę prosciutto to jedna z moich ulubionych przekąsek. Słodycz melona perfekcyjnie komponuje się z włoskim przysmakiem. To kolejny przykład tego, że Włosi znają się na kuchni i wiedzą jak łączyć proste smaki.

Ja lubię dodatkowo skropić całość odrobiną oliwy z oliwek, która wzmacnia smaki.

Ingredients

  • szynka prosciutto
  • 1 melon
  • oliwa z oliwek

Instructions

  1. Melon kroimy na pół, wydrążamy i kroimy w paski

  2. Ścinamy skórkę z melona i owijamy go w szynkę prosciutto

  3. Całość skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Polecam serwować schłodzone np. z kilkoma listkami świeżej bazylii