Melon z prosciutto
Soczysty melon zawinięty w słoną i aromatyczną szynkę prosciutto to jedna z moich ulubionych przekąsek. Słodycz melona perfekcyjnie komponuje się z włoskim przysmakiem. To kolejny przykład tego, że Włosi znają się na kuchni i wiedzą jak łączyć proste smaki.
Ja lubię dodatkowo skropić całość odrobiną oliwy z oliwek, która wzmacnia smaki.
Składniki:
- szynka prosciutto
- melon
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Melon kroimy na pół, wydrążamy i kroimy w paski.
- Ścinamy skórkę z melona i owijamy go w szynkę prosciutto.
- Całość skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Polecam serwować schłodzone np. z kilkoma listkami świeżej bazylii.
Melon z prosciutto
Soczysty melon zawinięty w słoną i aromatyczną szynkę prosciutto to jedna z moich ulubionych przekąsek. Słodycz melona perfekcyjnie komponuje się z włoskim przysmakiem. To kolejny przykład tego, że Włosi znają się na kuchni i wiedzą jak łączyć proste smaki.
Ja lubię dodatkowo skropić całość odrobiną oliwy z oliwek, która wzmacnia smaki.
Ingredients
- szynka prosciutto
- 1 melon
- oliwa z oliwek
Instructions
-
Melon kroimy na pół, wydrążamy i kroimy w paski
-
Ścinamy skórkę z melona i owijamy go w szynkę prosciutto
-
Całość skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Polecam serwować schłodzone np. z kilkoma listkami świeżej bazylii
Leave a Comment