Domowy twarożek z rzodkiewką

Nie ma nic lepszego niż smaki dzieciństwa, a dla mnie zdecydowanie jednym z nich jest domowy twarożek robiony przez moich rodziców. Z rzodkiewką i dużą ilością szczypiorku. Pyszny, bogaty w białko i idealny na śniadanie. Można go zrobić dosłownie w kilka minut.

Idealnie nadaje się do smarowania chleba, ale można go jeść także sam, niczym np. serek wiejski.

 

Składniki:

  • 1 kostka twarogu 250g
  • 5-6 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Twaróg mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  2. Rzodkiewkę drobno kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy i mieszamy je z twarogiem.

 

 

 

 

Domowy twarożek z rzodkiewką

Nie ma nic lepszego niż smaki dzieciństwa, a dla mnie zdecydowanie jednym z nich jest domowy twarożek robiony przez moich rodziców. Z rzodkiewką i dużą ilością szczypiorku. Pyszny, bogaty w białko i idealny na śniadanie. Można go zrobić dosłownie w kilka minut.

Idealnie nadaje się do smarowania chleba, ale można go jeść także sam, niczym np. serek wiejski.

Ingredients

  • 250 g twarogu 1 kostka
  • 5-6 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

Instructions

  1. Twaróg mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku

  2. Rzodkiewkę drobno kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy i mieszamy je z twarogiem