Kanapka ala Reuben – z szynką drobiową i kiszoną kapustą

Jedliście kiedyś klasyczną kanapkę Reuben z pastrami i kiszoną kapustą? Jeżeli tak, to ta również Wam posmakuje. A jeżeli nie, to i tak warto spróbować. Klasyczne pastrami, które nie każdemu smakuje i też nie zawsze można je dostać, zastąpiłam delikatną szynką drobiową.

Do tego musztarda delikatesowa, korniszony, kiszona kapusta i dobry ser. Wystarczy zgrillować z obu stron i serwować – najlepiej bowiem smakuje na ciepło.

 

Składniki:

  • Kilka kromek domowego chleba
  • Ser typu cheddar
  • Kiszona kapusta
  • Korniszony
  • Musztarda delikatesowa
  • Masło

Przygotowanie:

  1. Jedną stronę kromki smarujemy masłem, a drugą musztardą.
  2. Na jednej części kromki układamy plaster sera, kiszoną kapustę, ponownie ser, plastry szynki, korniszony i znowu ser i zamykamy drugą kromką.
  3. Grillujemy z obu stron na patelni i serwujemy.

 

 

 

 

Kanapka ala Reuben - z szynką drobiową i kiszoną kapustą

Jedliście kiedyś klasyczną kanapkę Reuben z pastrami i kiszoną kapustą? Jeżeli tak, to ta również Wam posmakuje. A jeżeli nie, to i tak warto spróbować. Klasyczne pastrami, które nie każdemu smakuje i też nie zawsze można je dostać, zastąpiłam delikatną szynką drobiową.

Do tego musztarda delikatesowa, korniszony, kiszona kapusta i dobry ser. Wystarczy zgrillować z obu stron i serwować – najlepiej bowiem smakuje na ciepło.

Ingredients

  • Kilka kromek domowego chleba
  • Ser typu cheddar
  • Kiszona kapusta
  • Korniszony
  • Musztarda delikatesowa
  • Masło

Instructions

  1. Jedną stronę kromki smarujemy masłem, a drugą musztardą

  2. Na jednej części kromki układamy plaster sera, kiszoną kapustę, ponownie ser, plastry szynki, korniszony i znowu ser i zamykamy drugą kromką

  3. Grillujemy z obu stron na patelni i serwujemy