Naleśniki z bananowym twarożkiem i masłem orzechowym o smaku espresso

Kawa, banany i masło orzechowe – idealne połączenie. Porządna porcja protein na dobry start dnia albo jako pożywny i bogaty w białko lunch. Sekret tych naleśników tkwi w maśle orzechowym z dodatkiem mielonej kawy. Nie wiem, jak Wy, ale dla mnie kawa z rana to element obowiązkowy mojej rutyny.

Ja uwielbiam takie połączenia smakowe a banany i masło orzechowe należą do moich ulubionych.

 

Składniki:

  • 10 naleśników
  • 500g serka grani
  • ekstrakt waniliowy
  • masło orzechowe espresso
  • 3 banany

Przygotowanie:

  1. W misce rozgnieść dwa dojrzałe banany i wymieszać z ekstraktem waniliowym i serkiem grani.
  2. Naleśniki posmarować w połowie serkiem, złożyć na pół a następnie ćwiartkę.
  3. Gotowe naleśniki skrapiamy masłem orzechowym i posypujemy pokrojonym w plasterki bananem.

 

 

 

 

Naleśniki z bananowym twarożkiem i masłem orzechowym o smaku espresso

Kawa, banany i masło orzechowe - idealne połączenie. Porządna porcja protein na dobry start dnia albo jako pożywny i bogaty w białko lunch. Sekret tych naleśników tkwi w maśle orzechowym z dodatkiem mielonej kawy. Nie wiem, jak Wy, ale dla mnie kawa z rana to element obowiązkowy mojej rutyny.

Ja uwielbiam takie połączenia smakowe a banany i masło orzechowe należą do moich ulubionych.

Ingredients

  • 10 naleśników
  • 500 g serka grani
  • ekstrakt waniliowy
  • masło orzechowe espresso
  • 3 banany

Instructions

  1. W misce rozgnieść dwa dojrzałe banany i wymieszać z ekstraktem waniliowym i serkiem grani

  2. Naleśniki posmarować w połowie serkiem, złożyć na pół a następnie ćwiartkę

  3. Gotowe naleśniki skrapiamy masłem orzechowym i posypujemy pokrojonym w plasterki bananem