Makaron z pieczonymi pomidorkami

Latem nie chce się gotować. Szczególnie, kiedy żar leje się za oknem. Dlatego Włosi doskonale wiedzą jak zrobić, aby było szybko, dobrze i smacznie. I prosto. Ten lekki makaron wystarczy podać z aromatycznymi, upieczonymi z czosnkiem pomidorkami z oliwą.

Wystarczy dodać tylko tarty parmezan i świeżą bazylię i obiad gotowy.

 

Składniki:

  • kiść żółtych pomidorków
  • kiść czerwonych pomidorków
  • 3-4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • makaron wedle preferencji
  • tarty parmezan
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

  1. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kiście pomidorków i rozduszone ząbki czosnku w łupinach.
  2. Polewamy oliwą z oliwek i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
  3. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do niego pomidorki, skrapiamy oliwą z pieczenia i posiekany upieczony czosnek.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, posypujemy parmezanem i bazylią i serwujemy.

 

 

 

 

Makaron z pieczonymi pomidorkami

Latem nie chce się gotować. Szczególnie, kiedy żar leje się za oknem. Dlatego Włosi doskonale wiedzą jak zrobić, aby było szybko, dobrze i smacznie. I prosto. Ten lekki makaron wystarczy podać z aromatycznymi, upieczonymi z czosnkiem pomidorkami z oliwą.

Wystarczy dodać tylko tarty parmezan i świeżą bazylię i obiad gotowy.

Ingredients

  • kiść żółtych pomidorków
  • kiść czerwonych pomidorków
  • 3-4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • makaron wedle preferencji
  • tarty parmezan
  • świeża bazylia

Instructions

  1. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kiście pomidorków i rozduszone ząbki czosnku w łupinach

  2. Polewamy oliwą z oliwek i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach

  3. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do niego pomidorki, skrapiamy oliwą z pieczenia i posiekany upieczony czosnek

  4. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, posypujemy parmezanem i bazylią i serwujemy