Kanapka z jajkiem sadzonym, awokado i prosciutto

Zdaję sobie sprawę, że często w tygodniu nie ma się czasu na przygotowanie śniadań, ale czasami może warto poświęcić dodatkowe 15 minut snu i wstać szybciej, żeby na spokojnie przygotować i zjeść śniadanie. Szczególnie dla takiej kanapki – wierzcie mi, nie będziecie żałować.

Delikatne awokado, jajo sadzone, aromatyczne prosciutto – ciężko się oprzeć. Szczególnie kiedy jajko jest jeszcze ciepłe – idealny sposób na rozpoczęcie dnia.

 

Składniki:

  • 2 bułki wieloziarniste
  • 2 jajka
  • kilka plastrów prosciutto
  • 1 awokado
  • pasta słonecznikowa
  • roszponka

Przygotowanie:

  1. Jajka smażymy na maśle – stopień ścięcia zależy od Waszych preferencji. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Bułki kroimy na pół, obie połówki smarujemy pastą słonecznikową, układamy roszponkę, kładziemy jajko sadzone, na nie prosciutto i przykrywamy górną połówką bułki i serwujemy.

 

 

 

 

Kanapka z jajkiem sadzonym, awokado i prosciutto

Zdaję sobie sprawę, że często w tygodniu nie ma się czasu na przygotowanie śniadań, ale czasami może warto poświęcić dodatkowe 15 minut snu i wstać szybciej, żeby na spokojnie przygotować i zjeść śniadanie. Szczególnie dla takiej kanapki – wierzcie mi, nie będziecie żałować. 

Delikatne awokado, jajo sadzone, aromatyczne prosciutto – ciężko się oprzeć. Szczególnie kiedy jajko jest jeszcze ciepłe – idealny sposób na rozpoczęcie dnia.

Ingredients

  • 2 bułki wieloziarniste
  • 2 jajka
  • kilka plastrów prosciutto
  • 1 awokado
  • pasta słonecznikowa
  • roszponka

Instructions

  1. Jajka smażymy na maśle – stopień ścięcia zależy od Waszych preferencji. Doprawiamy solą i pieprzem

  2. Bułki kroimy na pół, obie połówki smarujemy pastą słonecznikową, układamy roszponkę, kładziemy jajko sadzone, na nie prosciutto i przykrywamy górną połówką bułki i serwujemy