Kanapka z jajkiem sadzonym, awokado i prosciutto
Zdaję sobie sprawę, że często w tygodniu nie ma się czasu na przygotowanie śniadań, ale czasami może warto poświęcić dodatkowe 15 minut snu i wstać szybciej, żeby na spokojnie przygotować i zjeść śniadanie. Szczególnie dla takiej kanapki – wierzcie mi, nie będziecie żałować.
Delikatne awokado, jajo sadzone, aromatyczne prosciutto – ciężko się oprzeć. Szczególnie kiedy jajko jest jeszcze ciepłe – idealny sposób na rozpoczęcie dnia.
Składniki:
- 2 bułki wieloziarniste
- 2 jajka
- kilka plastrów prosciutto
- 1 awokado
- pasta słonecznikowa
- roszponka
Przygotowanie:
- Jajka smażymy na maśle – stopień ścięcia zależy od Waszych preferencji. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Bułki kroimy na pół, obie połówki smarujemy pastą słonecznikową, układamy roszponkę, kładziemy jajko sadzone, na nie prosciutto i przykrywamy górną połówką bułki i serwujemy.
Kanapka z jajkiem sadzonym, awokado i prosciutto
Zdaję sobie sprawę, że często w tygodniu nie ma się czasu na przygotowanie śniadań, ale czasami może warto poświęcić dodatkowe 15 minut snu i wstać szybciej, żeby na spokojnie przygotować i zjeść śniadanie. Szczególnie dla takiej kanapki – wierzcie mi, nie będziecie żałować.
Delikatne awokado, jajo sadzone, aromatyczne prosciutto – ciężko się oprzeć. Szczególnie kiedy jajko jest jeszcze ciepłe – idealny sposób na rozpoczęcie dnia.
Ingredients
- 2 bułki wieloziarniste
- 2 jajka
- kilka plastrów prosciutto
- 1 awokado
- pasta słonecznikowa
- roszponka
Instructions
-
Jajka smażymy na maśle – stopień ścięcia zależy od Waszych preferencji. Doprawiamy solą i pieprzem
-
Bułki kroimy na pół, obie połówki smarujemy pastą słonecznikową, układamy roszponkę, kładziemy jajko sadzone, na nie prosciutto i przykrywamy górną połówką bułki i serwujemy
Leave a Comment