Fioletowy koktajl z bananem, borówkami i nasionami chia

Od 2 lat często moje pierwsze śniadanie to lekki koktajl na bazie zwykłego lub roślinnego mleka z owocami i nasionami – chia, albo siemieniem lnianym. Dziś soczyście fioletowy, który może latem służyć za orzeźwiający napój, ale także może być Waszym śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia.

Koktajl łączy w sobie mleko migdałowe, banana, borówki oraz nasiona chia – 2 minuty i jest gotowy!

 

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka migdałowego (lub innego roślinnego, albo krowiego)
  • 2 banany
  • 0,5 szklanki borówek
  • 2 łyżki nasion chia

Przygotowanie:

  1. Do blendera wrzucamy owoce i zalewamy mlekiem.
  2. Zaczynamy miksować i w trakcie od góry dosypujemy nasiona – zapobiegnie to ich przyklejeniu się do naczynia przed miksowaniem.
  3. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i voila!

 

 

Fioletowy koktajl z bananem, borówkami i nasionami chia

Od 2 lat często moje pierwsze śniadanie to lekki koktajl na bazie zwykłego lub roślinnego mleka z owocami i nasionami – chia, albo siemieniem lnianym. Dziś soczyście fioletowy, który może latem służyć za orzeźwiający napój, ale także może być Waszym śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia. 

Koktajl łączy w sobie mleko migdałowe, banana, borówki oraz nasiona chia – 2 minuty i jest gotowy!

Ingredients

  • 1,5 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego, albo krowiego
  • 2 banany
  • 0,5 szklanki borówek
  • 2 łyżki nasion chia

Instructions

  1. Do blendera wrzucamy owoce i zalewamy mlekiem

  2. Zaczynamy miksować i w trakcie od góry dosypujemy nasiona – zapobiegnie to ich przyklejeniu się do naczynia przed miksowaniem

  3. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i voila!