Kolorowa sałatka z łososiem, bobem, szparagami i quinoa

Dawno nie było u mnie takiej eksplozji kolorów na talerzu – ta sałatka to jest istna uczta nie tylko dla oczu, ale także podniebienia – sprężyste szparagi, mięsisty bób, pieczony z pieprzem łosoś, chrupiące sałaty i czarna quinoa – pycha.

To wszystko skropione dresingiem z sosu balsamico i musztardy dijon na nutką miodu. Palce lizać!

 

Składniki:

  • Mix sałat
  • 150 g pieczonego z pieprzem łososia
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy quinoa (komosy ryżowej)
  • 150 g ugotowanego bobu
  • 5-6 zblanszowanych szparagów

Dressing

  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu balsamico
  • 1 łyżeczka musztardy dijon

Przygotowanie:

  1. Łososia porwać na kawałki, ugotowany bób obrać z łupinek, a zblanszowane szparag pokroić w słupki.
  2. Ugotowaną komosę ryżową odcedzić.
  3. Do miski wrzucamy umyty mix sałat, dodajemy łososia, bób, szparagi i posypujemy komosą.
  4. Do słoiczka wlewamy miód, oliwę, musztardę i sos i po zakręceniu energicznie mieszam y potrząsając nim. Sałatkę polewamy gotowym dresingiem.

 

 

 

 

 

Kolorowa sałatka z łososiem, bobem, szparagami i quinoa

Dawno nie było u mnie takiej eksplozji kolorów na talerzu – ta sałatka to jest istna uczta nie tylko dla oczu, ale także podniebienia – sprężyste szparagi, mięsisty bób, pieczony z pieprzem łosoś, chrupiące sałaty i czarna quinoa – pycha. To wszystko skropione dresingiem z sosu balsamico i musztardy dijon na nutką miodu. Palce lizać!

Ingredients

  • Mix sałat
  • 150 g pieczonego z pieprzem łososia
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy quinoa komosy ryżowej
  • 150 g ugotowanego bobu
  • 5-6 zblanszowanych szparagów
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu balsamico
  • 1 łyżeczka musztardy dijon

Instructions

  1. Łososia porwać na kawałki, ugotowany bób obrać z łupinek, a zblanszowane szparag pokroić w słupki

  2. Ugotowaną komosę ryżową odcedzić

  3. Do miski wrzucamy umyty mix sałat, dodajemy łososia, bób, szparagi i posypujemy komosą

  4. Do słoiczka wlewamy miód, oliwę, musztardę i sos i po zakręceniu energicznie mieszam y potrząsając nim. Sałatkę polewamy gotowym dresingiem