Hungry Flamingo
Hungry Flamingo
Browsing Category
Archive
Ciasta•Desery

Chałwowe mini serniczki ze słonym karmelem

30 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Z okazji moich urodzin upiekłam do pracy trzy rodzaje ciastek, które spotkały się ze sporym entuzjazmem. Ponieważ serniczki rozbiły bank i najwięcej osób o nie pytało, dlatego też dzielę się przepisem na nie w pierwszej kolejności.

Continue reading
Reading time: 2 min
Ciasta•Desery

Krucha tarta z figami, morelami i gruszką

28 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Przyszło spore ochłodzenie, a to dla mnie jest jedną z pierwszych oznak jesieni, więc myślę, że najwyższa pora na jesienną tartę. Krucha, maślana, prosta z sezonowymi owocami – pyszna – soczysta gruszka, delikatna morela, słodka i intensywna figa.

Continue reading
Reading time: 2 min
Ciasta•Desery

Blondie z bananami

25 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Jedni wolą brunetki, inni blondynki. Podobnie jest z czekoladą. Jedni sięgają częściej po białą, inni za to są wierni klasycznej. Bez względu na to, do której grupy się zaliczacie – jedno jest pewne dla miłośnik białej czekolady też jest ciasto równie pyszne jak brownie – proszę Państwa oto Blondie.

Continue reading
Reading time: 2 min
Obiady - dania główne

Polędwiczki w czerwonym winie z pieczarkami i selerem naciowym podane z parmezanowym kalafiorem

23 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Szukacie pomysłu na danie, które jest trochę bardziej wymyślne i do tego pięknie wygląda na talerzu, a jednocześnie nie jest nudne. Proszę bardzo – delikatnie polędwiczki duszone z pieczarkami i selerem naciowym w czerwonym winie. Do tego sprężysty kalafior pieczony w parmezanie – chrupiący i miękki jednocześnie.

Continue reading
Reading time: 2 min
Desery

Panna cotta z musem mango (z agarem)

21 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Był już przepis na klasyczną pana cottę, do wykonani której użyłam żelatyny, więc pora na wersję z jej wegańskim odpowiednikiem, czyli agarem. Właściwości żelujące agaru są takie same, ale nadaje on inną konsystencję substancjom.

Continue reading
Reading time: 1 min
Obiady - dania główne

Linguine arrabiatta

18 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Włoskie proste dania to tego rodzaju potrawy, po które sięgam, kiedy mam ochotę na coś prostego, a jednocześnie w pewien sposób wyrafinowanego i nieziemsko smacznego. W sosie arrabiatta uwielbiam to, że jest niezwykle łatwy w przygotowaniu, bardzo pomidorowy i do ego pikantny, czy to co lubię najbardziej.

Continue reading
Reading time: 1 min
Ciasta•Desery

Mini serniczki matcha z orzechową nutą

16 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Po delikatnym serniku matcha przyszła pora na jego mniejszą wersję. Tym razem do masy dodałam mąkę migdałową, aby nadać mu odrobinę orzechowego smaku.

Continue reading
Reading time: 1 min
Obiady - dania główne

Pieczony bakłażan z nadzieniem z szynki, ricotty i oliwek

14 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Bakłażan to takie wdzięczne warzywo – można robić z niego pasty, dodawać do potraw, grillować, albo zapiekać z nadzieniem. Dzisiaj ta ostania opcja – podpieczony młody bakłażan, o fantastycznie prezentującej się skórce „graffiti”, nakrapianej w biało-fioletowe plamki zapieczony jest z nadzieniem z ricotty, czarnych oliwek, wędzonej szynki i sera gruyere.

Continue reading
Reading time: 1 min
Desery

Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego

11 września 2018 by Nati Brak komentarzy

To jest kolejny przepis, który może Was uratować w sytuacji niespodziewanych gości – ja lubię mieć rolkę ciasta francuskiego w lodówce na wszelki wypadek. Dlaczego – gotowe ciasto francuskie piecze się ok 15 minut, więc w bardzo krótkim czasie można wyczarować z niego zarówno słone przekąski, jak i pyszne słodkości.

Continue reading
Reading time: 1 min
Obiady - dania główne•Przekąski

Burgery z szarpaną wieprzowiną, guacamole i nachosami

9 września 2018 by Nati Brak komentarzy

Lubicie szarpaną wieprzowinę? Ja bardzo i od jakiegoś już czasu sięgam po nią częściej, kiedy robię burgery, niż po klasyczne wołowe mięso mielone. Po pierwsze można nadać jej różny smak za pomocą przypraw, w których się ją dusi lub piecze, a po drugie zawsze to jakaś odmiana od klasycznego wołowego burgera.

Continue reading
Reading time: 1 min
Page 1 of 212»

Najnowsze wpisy

  • Friends: Ten z kąpielowa Bologna Sandwich Joey’a, czyli kanapką z mortadelą
  • Friends: Ten z tuzinem lasagni Monici
  • Friends: Ten z Czekoladowymi Ciasteczkami z tajnego przepisu babci Pheoebe
  • Friends: Ten z Mac&Cheese Chandlera na Święto Dziękczynienia
  • Friends: Ten z Joye’s Meatball sandwich – czyli kanapka z klopsikami

Najnowsze komentarze

  • Nati o Wielkanocna Pascha
  • Nati o Makaron w sosie śmietanowym z boczniakami
  • DIY: Tłusty Czwartek – pieczone pączki Creme Brule – Nati Think Pink o Creme brulee
  • Jk o Makaron w sosie śmietanowym z boczniakami
  • gosia o Wielkanocna Pascha

Archiwa

  • Kwiecień 2021
  • Marzec 2021
  • Luty 2021
  • Styczeń 2021
  • Grudzień 2020
  • Listopad 2020
  • Październik 2020
  • Wrzesień 2020
  • Sierpień 2020
  • Lipiec 2020
  • Czerwiec 2020
  • Maj 2020
  • Kwiecień 2020
  • Marzec 2020
  • Luty 2020
  • Styczeń 2020
  • Grudzień 2019
  • Listopad 2019
  • Październik 2019
  • Wrzesień 2019
  • Sierpień 2019
  • Lipiec 2019
  • Czerwiec 2019
  • Maj 2019
  • Kwiecień 2019
  • Marzec 2019
  • Luty 2019
  • Styczeń 2019
  • Grudzień 2018
  • Listopad 2018
  • Październik 2018
  • Wrzesień 2018
  • Sierpień 2018
  • Lipiec 2018
  • Czerwiec 2018
  • Maj 2018
  • Kwiecień 2018
  • Marzec 2018
  • Luty 2018
  • Czerwiec 2017

Kategorie

  • Ciasta
  • Desery
  • Napoje
  • Obiady – dania główne
  • Przekąski
  • Sałatki
  • Śniadania
  • Uncategorized
  • Wegańskie
  • Zupy

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał wpisów
  • Kanał komentarzy
  • WordPress.org
Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 7095049897.

© 2017 copyright PREMIUMCODING // All rights reserved
Designed by Premiumcoding