Hungry Flamingo
Hungry Flamingo
Browsing Category
Archive
Śniadania

Pankejki podane z musem i sezonowymi owocami – mirabelką, jeżyną i maliną

31 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Ah te weekendowe śniadania – nie ma nic lepszego – szczególnie, jak się je je w porze lunchu 😉 Dzisiaj mam dla Was bardzo sezonową propozycję – proste klasyczne pankejki, które polane są musem z malin i obsypane górą sezonowych owoców – mirabelką, jeżynami i malinami.

Continue reading
Reading time: 1 min
Obiady - dania główne

Dim sum z kiełkami, karczochem i soczewicą

28 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Ten przepis ma już 3 lata! To były jedne z moich pierwszych dim sumów, jakie zrobiłam, a później w ferworze fotografowania i kolejnych przepisów gdzieś się zapodziały i tak przeleżały 3 lata, aż w końcu do nich się dokopałam! 😊

Continue reading
Reading time: 2 min
Przekąski•Śniadania

Jagodzianki z twarogiem

26 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Każdy zna klasyczne jagodzianki z soczystym nadzieniem z leśnych jagód. Ja pamiętam jeszcze te z nieistniejącej już małej cukierni przy starych zakładach produkcyjnych w Bielawie, które codziennie – jeszcze ciepłe – przynosiła nam moja Babcia.

Continue reading
Reading time: 2 min
Przekąski•Śniadania

Tosty z twarożkiem, koperkowym łososiem i szparagami

24 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Szukacie pomysłu na lekkie śniadanie, przekąskę lub podwieczorek? Może spróbujecie grillowanych tostów z twarożkiem, łososiem pieczonym z koperkiem orasz szparagami?

Continue reading
Reading time: 1 min
Obiady - dania główne

Stir fry z wieprzowiną i warzywami w sosie orzechowym

21 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Od jakiegoś czasu bardzo często sięgam do kuchni azjatyckiej gotując w domu. Uwielbiam ją za bogactwo smaków i składników. Wbrew pozorom cale nie oznacza to, że potrawy te są skomplikowane i czasochłonne – wręcz przeciwnie – robi się je szybko i często są to tzw. dania jednogarnkowe.

Continue reading
Reading time: 2 min
Obiady - dania główne

Bigos z młodej kapusty z kiełbaską z dzika

19 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Nie jestem fanką klasycznego bigosu, ale taki z młodej kapusty to zupełnie inna sprawa. W sklepach pełno jest młodej kapusty więc warto to wykorzystać. Ten bigos był mim pierwszym, jaki zrobiłam, ale wyszedł fantastycznie.

Continue reading
Reading time: 2 min
Obiady - dania główne•Przekąski

Rybny burger z łososia z majonezem cytrynowym

17 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Przejadły mi się już klasyczne burgery z kotletem wołowym. Zaczęłam poszukiwać alternatyw – na pierwszy ogień poszła szarpana wieprzowina, później kaczka, a teraz przyszła pora na ryby. Zdecydowałam się na łososia, ponieważ będąc w Porto jadłam burgera rybnego z dodatkiem łososia i bardzo mi smakował.

Continue reading
Reading time: 2 min
Desery

Pana cotta z czereśniową frużeliną

12 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Póki jeszcze można dostać w sklepach czereśnie co powiecie na tą pana cottę? Dawnej wydawało mi się, że to bardzo skomplikowany deser, wymagający dużej precyzji i umiejętności. Okazało się, że robi się go w 5 minut, a największą trudnością jest cierpliwość w oczekiwani, aż stężeje w lodówce i nabierze charakterystycznej, kremowej konsystencji.

Continue reading
Reading time: 2 min
Obiady - dania główne•Przekąski

Ciasto francuskie z młodymi pomidorkami i parmezanem

10 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Dostałam od mojego dziadka z ogródka domowe pomidorki i od razu wiedziałam, co chcę z nich zrobić. Oglądając kiedyś odcinek Chef’s table przypomniało mi się, jak jeden z szefów kuchni serwował gościom tartę z ciasta francuskiego z plastrami pomidorów. I to było dokładnie to na co miałam ochotę.

Continue reading
Reading time: 1 min
Ciasta•Desery

Ciasto drożdżowe z czerwonymi i czarnymi porzeczkami z cytrynową kruszonką owsianą

7 sierpnia 2018 by Nati Brak komentarzy

Wszelkiego rodzaju ciasta drożdżowe to smaki mojego dzieciństwa. Moja babcia to mistrzynią drożdżowych wypieków i mam sentyment dla tego rodzaju słodkości. Teraz trwa sezon na porzeczki, więc skorzystałam z okazji, iż była w domu i użyłam do tego ciasta porzeczki z ogrodu moich rodziców.

Continue reading
Reading time: 2 min
Page 1 of 212»

Najnowsze wpisy

  • Friends: Ten z tuzinem lasagni Monici
  • Friends: Ten z Czekoladowymi Ciasteczkami z tajnego przepisu babci Pheoebe
  • Friends: Ten z Mac&Cheese Chandlera na Święto Dziękczynienia
  • Friends: Ten z Joye’s Meatball sandwich – czyli kanapka z klopsikami
  • Friends: Ten ze świątecznym Trifle Rachel

Najnowsze komentarze

  • Nati o Wielkanocna Pascha
  • Nati o Makaron w sosie śmietanowym z boczniakami
  • DIY: Tłusty Czwartek – pieczone pączki Creme Brule – Nati Think Pink o Creme brulee
  • Jk o Makaron w sosie śmietanowym z boczniakami
  • gosia o Wielkanocna Pascha

Archiwa

  • Kwiecień 2021
  • Marzec 2021
  • Luty 2021
  • Styczeń 2021
  • Grudzień 2020
  • Listopad 2020
  • Październik 2020
  • Wrzesień 2020
  • Sierpień 2020
  • Lipiec 2020
  • Czerwiec 2020
  • Maj 2020
  • Kwiecień 2020
  • Marzec 2020
  • Luty 2020
  • Styczeń 2020
  • Grudzień 2019
  • Listopad 2019
  • Październik 2019
  • Wrzesień 2019
  • Sierpień 2019
  • Lipiec 2019
  • Czerwiec 2019
  • Maj 2019
  • Kwiecień 2019
  • Marzec 2019
  • Luty 2019
  • Styczeń 2019
  • Grudzień 2018
  • Listopad 2018
  • Październik 2018
  • Wrzesień 2018
  • Sierpień 2018
  • Lipiec 2018
  • Czerwiec 2018
  • Maj 2018
  • Kwiecień 2018
  • Marzec 2018
  • Luty 2018
  • Czerwiec 2017

Kategorie

  • Ciasta
  • Desery
  • Napoje
  • Obiady – dania główne
  • Przekąski
  • Sałatki
  • Śniadania
  • Uncategorized
  • Wegańskie
  • Zupy

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał wpisów
  • Kanał komentarzy
  • WordPress.org
Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 7095049897.

© 2017 copyright PREMIUMCODING // All rights reserved
Designed by Premiumcoding