Hungry Flamingo
Hungry Flamingo
Browsing Category
Archive
Obiady - dania główne

Makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego, groszkiem cukrowym, szparagami i oliwkami

29 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Dania z makaronem kocham za to, że wystarczy kilka prostych składników, a można wyczarować niesamowitą potrawę. Dzisiejszy przepis jest efektem szybkiej analizy tego, co akurat miałam w lodówce. Groszek cukrowy, szparagi, parmezan, czosnek niedźwiedzi, oliwki.

Continue reading
Reading time: 1 min
Obiady - dania główne•Przekąski

Ciasto francuskie z kozim serem, salami, karczochem, pieczarkami i szalotką

26 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Potrzebujecie pomysłu na szybki obiad w 20 minut? Proszę bardzo – wystarczy ciasto francuskie, marynowane karczochy, kilka plastrów salami, kozi ser i małą szalotka i macie przepyszne danie ala pizza na kruchym, maślanym cieście francuskim.

Continue reading
Reading time: 1 min
Zupy

Chłodnik z botwinką i jajkiem

24 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Zupy latem to nie zawsze najlepsze rozwiązanie? Ciepłe zupy może i nie, ale chłodnik, to już zupełnie inna sprawa. A kiedy na dworze jest tak ciepło, że nie chce się jeść chłodnik to praktycznie wybawienie.

Continue reading
Reading time: 1 min
Uncategorized

Pizza z mozarellą, pieczarkami, chorizo i oliwą truflową

22 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Trufle – jedni je uwielbiają, inni nie znoszą. Ja zdecydowanie kocham ich smak i zapach. Objawieniem był dla mnie pierwszy raz, kiedy spróbowałam pizzy z pastą truflową – ten aromat nie ma sobie równych. Co raz częściej można spotkać w pizzeriach dodatki trufli do pizzy, ale nie trzeba iść do restauracji, żeby móc cieszyć się tym smakiem.

Continue reading
Reading time: 4 min
Obiady - dania główne

Makaron z indykiem i brokułami w kremowym sosie serowym

19 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

To jest jedno z szybkich i prostych dań, które można zrobić z niewielkiej ilości składników. Taki obiadowy klasyk, który sprawdzi się dla studentów, na obiad rodzinny, czy też dla singla. Wystarczy 20 minut i sos jest gotowy, a potrzeba do jego przygotowania dosłownie 5 składników.

Continue reading
Reading time: 1 min
Sałatki

Lekka sałatka z kozim serem, pieczonym burakiem i prosciutto

17 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Sałatki są idealne, gdy nie mamy czasu na gotowanie – ich ogromną zaletą jest to, że wystarczy 5 minut i są gotowe – naprawdę nie potrzeba wiele wysiłku, aby je przygotować. Pieczony burak i ser kozi to jedno z takich połączeń, które albo się kocha, albo nienawidzi, ja należę do tej pierwszej grupy.

Continue reading

Reading time: 1 min
Desery•Przekąski

Deser z kaszy jaglanej ala Monte

15 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Uwielbiam Monte i należę do tej części jego fanów, która woli biały krem i najpierw wyjadam orzechowy spod spodu, zostawiając sobie biały na koniec 😉 Ale pozbywając się złudzeń – nie jest to najzdrowsza przekąska na świecie.

Continue reading
Reading time: 2 min
Obiady - dania główne

Stek z groszkiem cukrowym i frytkami

12 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Chrupiący na brzegach, soczysty w środku, aromatyczny – każdy miłośnik steków zgodzi się, że taki właśnie powinien być. Mięso z wołowiny wystarczy odpowiednio zgrillować i dodać zioła do masła, którym już pod sam koniec smażenia polejemy mięso i to wystarczy, aby dodać mu smaku.

Continue reading
Reading time: 3 min
Desery

Truskawkowe tiramisu z miętą i pieprzem

10 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Wpis ten zacznę od oświadczenia – przezwyciężyłam swoją fobię przed surowymi jajkami. Łakomstwo okazało się silniejsze od moich lęków i pewnego rodzaju wstrętu przed wszystkim co zawiera w sobie surowe jajko, a wszystko to w imię tego tiramisu. I wiecie co – nie żałuję ani trochę! 😉

Continue reading
Reading time: 2 min
Obiady - dania główne

Placki ziemniaczane z fioletowych ziemniaków

8 czerwca 2018 by Nati Brak komentarzy

Próbowaliście kiedyś fioletowych ziemniaków? Poza walorem kolorystycznym są one również bardzo smaczne i lekko słodkawe. Ja zrobiłam z nich placki ziemniaczane – wyglądają kosmicznie – są ciemne i wilgotne w środku, a zewnątrz otacza je chrupiąca warstwa.

Continue reading
Reading time: 1 min
Page 1 of 212»

Najnowsze wpisy

  • Boże Narodzenie: Śledzie z marynowanymi kurkami i podgrzybkami
  • Seitan gyros z sosem tzatziki
  • Boże Narodzenie: Śledzie z jabłkiem i żurawiną w śmietanowym sosie koperkowym
  • Boże Narodzenie: Drożdżowe ciasto karmelowe na kefirze
  • Kanapki z kozim serem, łososiem wędzonym i kaparami

Najnowsze komentarze

  • DIY: Mini serniczki matcha z orzechową nutą – Nati Think Pink o Sernik matcha
  • irena o Kolorowa sałatka z fetą, tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi
  • Nati o Kolorowa sałatka z fetą, tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi
  • Eliza o Kolorowa sałatka z fetą, tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi
  • Nati o Brownie z leśnymi owocami

Archiwa

  • Grudzień 2019
  • Listopad 2019
  • Październik 2019
  • Wrzesień 2019
  • Sierpień 2019
  • Lipiec 2019
  • Czerwiec 2019
  • Maj 2019
  • Kwiecień 2019
  • Marzec 2019
  • Luty 2019
  • Styczeń 2019
  • Grudzień 2018
  • Listopad 2018
  • Październik 2018
  • Wrzesień 2018
  • Sierpień 2018
  • Lipiec 2018
  • Czerwiec 2018
  • Maj 2018
  • Kwiecień 2018
  • Marzec 2018
  • Luty 2018
  • Czerwiec 2017

Kategorie

  • Desery
  • Napoje
  • Obiady – dania główne
  • Przekąski
  • Sałatki
  • Śniadania
  • Uncategorized
  • Wegańskie
  • Zupy

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał RSS z wpisami
  • Kanał RSS z komentarzami
  • WordPress.org
Load More...
Follow on Instagram

© 2017 copyright PREMIUMCODING // All rights reserved
Designed by Premiumcoding